„Śląskie Kulinaria” – darmowe szkolenie dla gastronomii

Newsy

„Śląskie Kulinaria” – darmowe szkolenie dla gastronomii

02 marca 2012

„Śląskie Kulinaria” to nazwa szkolenia realizowanego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki 2007-2013 w województwie opolskim. Projekt jest kierowany do osób dorosłych pracujących w gastronomii na terenie województwa opolskiego i nieprowadzących działalności gospodarczej. Ma charakter zawodowego kursu kucharskiego z elementami szkoleń miękkich.

Kursy odbywać się będą w nowocześnie wyposażonych obiektach gastronomicznych. Uczestnicy będą mieli zapewniony darmowy dojazd, profesjonalny fartuch, materiały szkoleniowe i wyżywienie. Po zakończeniu dostaną certyfikat potwierdzający nabycie umiejętności zawodowych. Będą na nim widnieć podpisy autorytetów z zakresu gastronomii – Pawła Pingota, Sławomira Młodożeńca i Piotra Stasia. Dla kobiet dodatkowo odbędą się warsztaty asertywności, poprowadzone przez trenerkę z zakresu samorealizacji.

Komercyjna wartość kursu to kilkanaście tysięcy złotych. Dzięki Europejskiemu Funduszowi Społecznemu jest całkowicie bezpłatny. Więcej informacji można uzyskać TUTAJ.