Od dzisiaj kuchnią Sketcha zarządza Top Chef – Sebastian Olma. Na stołach pojawiła się zupełnie nowa karta z autorskim menu szefa. A w niej kuchnia polska w najlepszym wydaniu, świetnej jakości regionalne składniki, sprawdzeni dostawcy i co najważniejsze – smak. Dania serwowane z niezwykłą starannością w jakości top chefa, nie nadwyrężą kieszeni Gości. Już dzisiaj będą mogli skosztować polskiej wołowiny, jagnięciny, drobiu, świeżych ryb czy takich rarytasów jak: domowej roboty sera ricotta, serów dojrzewających i podpuszczkowych, podlaskich kiełbas i wędlin.
Sketch w Teatrze Wielkim to miejsce kojarzone z bardzo dobrą rozrywką. Właściciele restauracji sięgają po nowe, kolejne doświadczenia. Tym razem jest to wyjątkowa kuchnia, która ma być od dzisiaj największym atutem Sketcha. Nowopowstałe menu zaspokoi oczekiwania dotychczasowych i nowych gości. Odpowiada na potrzeby grup i klientów indywidualnych, w tym: młodzieży, uczestników wydarzeń sportowych, rodzin z dziećmi, biznesu, grup przyjaciół i tych wszystkich, którzy cenią smak, świeżość, kreatywność i doświadczenie znakomitego kucharza.
Karta główna to oczywiście przystawki, dania główne i desery. Zawiera też ciekawe sekcje, jak np.: „na pieczywie” czy różne kombinacje starterów i desek, ale i niespotykane na warszawskim rynku restauracyjnym rozwiązanie. Sekcja „podziel się”, gdzie standardowa gramatura wybranych dań, będzie powiększona do wersji właściwej do zaserwowania 3-4 osobom dorosłym.
W karcie regularnej, jak i codziennie zmieniających się lunchach, można będzie znaleźć dania dla wegetarian i lunch fit. Na sketchowej „tablicy” pojawiać się również będą propozycje dań od Szefa – w zależności od przywiezionych rano produktów od dostawców bądź tych, wyszukanych przez samego Sebastiana.
Cukiernia Sketcha na czele z Michałem Jaroniem, proponuje gościom codziennie wypiekane słodkości. Z menu głównego będzie można wybrać m.in. kremowy sernik czy tartę cytrynową z bezą korzenną.
Menu, które ma premierę 5 września br., będzie zmieniane sezonowo.