25-27 czerwca br. Łódź stanie się rajem zarówno dla smakoszy kulinarnych, jak i amatorów dobrej kuchni. Już po raz siódmy odbędzie się w tym mieście Festiwal Dobrego Smaku.
Tegoroczna edycja konkursu rozwinęła swoją formułę. Festiwal potrwa aż trzy dni. W Konkursie na Najlepszą Restaurację wezmą udział lokale z Piotrkowskiej i przyległych do niej ulic. Restauracje biorące udział w wydarzeniu, przygotują specjalne danie festiwalowe w cenie 9 zł. Niski koszt i niewielka porcja potrawy mają zachęcić łodzian do spróbowania jak największej ilości festiwalowych dań. Wśród degustujących znajdzie się także anonimowe jury, które oceni smak, jakość obsługi oraz atrakcyjność miejsca. Restauratorzy mogą zgłaszać chęć uczestnictwa w Festiwalu do 16 maja.
W sobotę i niedzielę organizatorzy zapraszają miłośników gotowania do udziału w Szkole Dobrego Smaku. W trakcie prowadzonych na żywo szkoleń i pokazów kulinarnych szefowie kuchni z najlepszych łódzkich restauracji zaprezentują sposób przyrządzania swoich ulubionych potraw. Warsztaty odbędą się w grupach 20-25 osobowych. W Szkole Dobrego Smaku będą mogli wziąć udział wszyscy chętni łodzianie, rejestrując się pod adresem konkurs@festiwaldobregosmaku.pl.
Więcej szczegółów na stronie www.festiwaldobregosmaku.eu