Sing Sing specjalizuje się w szeroko pojętej kuchni azjatyckiej, mocno zainspirowanej street foodem. Szefowie Patryk Stal oraz Michael Gay stworzyli autorską mieszankę kuchni tajskiej, koreańskiej, chińskiej, japońskiej i wietnamskiej. Dania są aromatyczne, pełne kolorów, momentami eksperymentalne, ale także czerpią z tradycyjnych receptur, wyróżniając się na tle propozycji innych orientalnych restauracji. W karcie można znaleźć m.in. płonącą, glazurowaną kaczkę podawaną w całości z plackami pszennymi, marynowanymi i świeżymi warzywami, kolorowym ryżem i sosami, różne odmiany bułeczek bao, azjatyckie sałaty, pyszne satay’e, liczne dania z woka doprawione dużą ilością orientalnych ziół czy świeże liście betelu, sprowadzane bezpośrednio z Tajlandii. W restauracji dostępne są lunche w wersji mięsnej lub wege (przystawka+danie główne).
Sing Sing tradycyjnie świętuje pełnię księżyca tworząc wydarzenie pełne azjatyckich doświadczeń. Najbliższa pełnia wypada 2 września, a co za tym idzie, restauracja przygotowuje Full Moon Half Price. Tego dnia od godz. 18 cała karta w restauracji będzie obniżona o 50%.
Patryk Stal
Skończył warszawską szkołę gastronomiczną przy ul. Poznańskiej. Zaczynał swoją karierę od pracy we włoskich restauracjach: Bellota, Trattoria Italia i Trattoria Roberto Moni. Następnie pracował w prestiżowym Warszawskim Hotelu Victoria u boku znanych i szanowanych szefów kuchni, którzy byli dla niego znaczącą inspiracją. Przygotowywał także cateringi i imprezy tematyczne dla ponad 5 tys. gości. Poprzez liczne podróże zaczął odkrywać różne kultury kulinarne oraz wartość lokalnych produktów, co zainicjowało bardziej zaawansowaną pracą przy autorskich konceptach. Otworzył Bar Warszawa, gdzie otrzymał już stanowisko szefa kuchni, aż do przejścia do restauracji Der Elefant i dołączenia do Grupy Instynkt, gdzie przez 1,5 roku współtworzył jako szef kuchni koncept Momu. Żadna kuchnia nie jest mu obca. Młody i ambitny szef nie boi się wyzwań i uwielbia testować nowe smaki. Pracował z kuchnią polską, włoską, amerykańską, z licznymi odmianami fusion, jak i fine dining, a teraz zaczyna swoją nową egzotyczną przygodę u boku kucharzy z różnych stron Azji. Testuje i gotuje dania ze wszystkich zakamarków tego kontynentu, bazując na lokalnych produktach. Jest odpowiedzialny za współtworzenie sensualnego umami w Sing Sing.
Michael Gay
Australijczyk z pochodzenia, globtroter, zakochany w ogólnoświatowej gastronomii. Specjalizuje się w kuchni azjatyckiej. Swoje gastronomiczne wykształcenie zdobył w Australii, skończył m.in. Orange Culinary School Australia i Italian Cooking School Australia. Pierwsze kulinarne doświadczenia zdobył w La Prochetta w Melbourne, następnie podróżował do Hiszpanii, Anglii, Islandii i Polski. W Warszawie pracował m.in. w Raj w Niebie, Bistro de Paris Michel Moran, Connect Lunch Bar, Karmnik Restaurant Stare Miasto, Kik Fit Bar, Aioli Cantine Bar, Momu Gastrobar. Swoją wiedzą i doświadczeniem chętnie dzieli się z innymi, kocha podróżować i odkrywać nowe, wymagające smaki. Wraz z Patrykiem stworzyli restauracyjną część Sing Singa, wykorzystując dogłębną wiedzę, doświadczenia wyniesione z podróży i znajomość kuchni z różnych zakątków Azji.