W najbliższym czasie Subway zamierza otworzyć w Szczecinie kolejne restauracje kanapkowe. Pierwszy w tym mieście bar ruszył w lutym br. w D.H. Kupiec. Na przełomie tego roku franczyzobiorcy Dominik Golema i Mariusz Łuszczewski, posiadający jedną licencję na prowadzenie restauracji Subway®, planują uruchomić punkt przy al. Niepodległości. Z kolei trzeci lokal ma powstać w biurowcu Oxygen, a jego franczyzobiorcą jest Marta Jańska. Wszystkie restauracje Subway® są prowadzone na zasadzie franczyzy, co oznacza że franczyzobiorcy są właścicielami i operatorami restauracji.
Celem sieci SUBWAY® w Szczecinie, jak i całej Polsce, jest otwieranie jednego baru kanapkowego na 50 tys. mieszkańców, dlatego też, zarówno w rejonie Szczecina, jak na terenie całego kraju, Subway® stale poszukuje franczyzobiorców, którzy chcieliby przystąpić do systemu.
Wśród atrakcyjnych dla firmy lokalizacji znajdują się centra handlowe, najbardziej ruchliwe ulice w centrach miast, stacje benzynowe, szpitale, centra biznesowe i biurowce, uniwersytety, etc.
Sieć SUBWAY® aktualnie posiada 29 restauracji w Polsce. Do końca br. ta liczba ma wzrosnąć do 35. Subway jest jedną z najszybciej rozwijających się sieci franczyzowych na świecie i jednocześnie trzecią największą marką restauracji fast food pod względem liczby lokalizacji (po Yum! Brands i McDonald’s).