Sieć restauracji Sphinx, należąca do Sfinks Polska, wprowadza sezonową wkładkę do menu. Znalazły się w niej odpowiednio doprawione na zimę dania, które bazują na sezonowych składnikach i pozycjach cieszących się popularnością wśród klientów – m.in. grzanki Bacy, burger ognisty, wątróbka zimowa czy Shoarma® zbójnicka.
Wśród najnowszych propozycji Sphinxa nie mogło zabraknąć naszych restauracyjnych must-have w sezonowych odsłonach, jak ceniona wśród gości Shoarma® oraz steki czy burgery. Smaki zimowych potraw podkreśliliśmy ostrymi przyprawami i dodatkami, które przy okazji znane są ze swoich rozgrzewających właściwości – podsumowuje Mateusz Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, właściciela sieci Sphinx.
Zimową wkładkę otwierają grzanki Bacy serwowane z boczkiem, serem góralskim i żurawiną oraz lekko pikantny krem z dyni z chipsem z boczku. Obowiązkową pozycją jest kultowa Shoarma®, tradycyjnie już serwowana z bułką pita i kultowymi sosami do wyboru. Flagowe danie sieci dostępne jest w dwóch wersjach – jako zapieczona serem Shoarma® zbójnicka z duszonymi warzywami, pieczarkami, boczkiem i ostrym sosem, a także Shoarma® z sosem grzybowym. Wśród „Rozgrzewających hitów” goście restauracji Sphinx znajdą również stek T-Bone XL z fasolką szparagową smażoną z pieczarkami i czerwoną cebulą, polędwiczkę z grzybami ze szpeclami na maśle z koperkiem, wątróbkę zimową w sosie sriracha z plackiem warzywnym, a także burgera ognistego z ogórkiem kiszonym z harissą, pomidorem, majonezem, ostrym sosem, który dostępny jest również w wersji Vege. Wszystkie dania główne podawane są z dodatkami.