W kwietniu w Poznaniu odbędzie się pierwsze z cyklu czterech, miesięcznych wydarzeń kulinarnych poświęconych najwyższej jakości produktom sezonowym. Przez cały miesiąc mieszkańcy Poznania będą mieli niepowtarzalną okazję skosztować porywających owoców morza w specjalnych, autorskich interpretacjach restauracji działających w ramach szlaku Kulinarny Poznań. W każdej z nich goście znajdą wyjątkowe menu, składające się z trzech dań autorstwa najbardziej utalentowanych Szefów Kuchni w mieście. Co więcej, w każdej z biorących udział restauracji będzie obowiązywała jedna cena na specjalne, trzydaniowe set menu – 58 pln.
Restauracje zaproszone do udziału w wydarzeniu:
- 3 Kolory cafe grill & restaurant
- Blow Up Hall 5050
- Cucina
- ENJOY. restaurant
- Flavoria
- GOKO restauracja japońska
- GUSTO food & wine
- HUGO Restaurant
- Kaskada
- Kyokai Sushi Bar
- Le Palais du Jardin
- Mielżyński Wine Spirits Specialities
- Pastela
- Przedwiośnie
- Ratuszova
- Bagels And Friends
- NH Hotel
- Regatta