Wspólnie z Kulinarnym Poznaniem restauracja hotelu Blow Up Hall 5050 otworzyła sezon na owoce morza. Tylko w kwietniu można spróbować tu niezwykłych kompozycji szefa Tomasza Purola.
Dzieła szefa Tomasza Purola to tradycyjnie uczta dla wszystkich zmysłów. Zaskakują niezwykłymi zestawieniami składników, formą i smakiem.
Przystawka zimna: łosoś norweski, raki, botwinka, kwaśna śmietana, rzodkiewka
Przystawka gorąca: kalmary, przegrzebek, cykoria, por, pomidor
Danie główne: dorsz atlantycki, ziemniak, pieczarka, szpinak, marchew
„Sezon na owoce morza” to akcja kilkunastu najznamienitszych restauracji Poznania, w ramach której przez cały miesiąc szefowie przedstawiają swoje interpretacje dań z owocami morza. Każda restauracja przygotowuje 3-daniowe menu w jednej cenie – 58 złotych.