Do końca miesiąca mieszkańcy Poznania będą mogli skosztować owoców morza w specjalnych, autorskich interpretacjach restauracji działających w ramach szlaku Kulinarny Poznań. Menu składać się będzie z trzech dań przygotowanych z ryb i owoców morza. Co więcej, w ramach wydarzenia, w każdej z biorących udział restauracji będzie obowiązywała jedna cena na specjalne set menu.
Kwietniowy „Sezon na Owoce Morza” to pierwsze z nowego cyklu czterech miesięcznych wydarzeń kulinarnych poświęconych najwyższej jakości produktom sezonowym.
Podążając w zgodzie z kalendarzem kulinarnej sezonowości organizatorzy oraz najlepsze restauracje w Poznaniu zaproszą Gości również na wydarzenia poświęcone rodzimym, wielkopolskim szparagom (czerwiec), pierzastym – czyli gęsiom, kaczkom, bażantom i najróżniejszym rodzajom jakościowego drobiu (wrzesień) oraz grzybom i darom wielkopolskich lasów (październik).
Wszelkie szczegóły i informacje dotyczące wydarzeń, w tym lista restauracji biorących udział w akcji oraz propozycje set menu przygotowanych przez najlepszych szefów kuchni, będą sukcesywnie publikowane na stronie www.KulinarnyPoznan.pl oraz www.facebook.com/PoznanKulinarny.
Restauracje:
- 3 Kolory cafe grill & restaurant
- Blow Up Hall 5050
- Cucina
- ENJOY. restaurant
- Flavoria
- GOKO restauracja japońska
- GUSTO food & wine
- HUGO Restaurant
- Kaskada
- Kyokai Sushi Bar
- Le Palais du Jardin
- Mielżyński Wine Spirits Specialities
- Pastela
- Przedwiośnie
- Ratuszova
- Bagels And Friends
- NH Hotel
- Regatta