Sezon na Owoce Morza do końca miesiąca

Newsy

Sezon na Owoce Morza do końca miesiąca

27 lutego 2014

Do końca miesiąca mieszkańcy Poznania będą mogli skosztować owoców morza w specjalnych, autorskich interpretacjach restauracji działających w ramach szlaku Kulinarny Poznań. Menu składać się będzie z trzech dań przygotowanych z ryb i owoców morza. Co więcej, w ramach wydarzenia, w każdej z biorących udział restauracji będzie obowiązywała jedna cena na specjalne set menu.

Kwietniowy „Sezon na Owoce Morza” to pierwsze z nowego cyklu czterech miesięcznych wydarzeń kulinarnych poświęconych najwyższej jakości produktom sezonowym.

Podążając w zgodzie z kalendarzem kulinarnej sezonowości organizatorzy oraz najlepsze restauracje w Poznaniu zaproszą Gości również na wydarzenia poświęcone rodzimym, wielkopolskim szparagom (czerwiec), pierzastym – czyli gęsiom, kaczkom, bażantom i najróżniejszym rodzajom jakościowego drobiu (wrzesień) oraz grzybom i darom wielkopolskich lasów (październik).

Wszelkie szczegóły i informacje dotyczące wydarzeń, w tym lista restauracji biorących udział w akcji oraz propozycje set menu przygotowanych przez najlepszych szefów kuchni, będą sukcesywnie publikowane na stronie www.KulinarnyPoznan.pl oraz www.facebook.com/PoznanKulinarny.

Restauracje:

  • 3 Kolory cafe grill & restaurant
  • Blow Up Hall 5050
  • Cucina
  • ENJOY. restaurant
  • Flavoria
  • GOKO restauracja japońska
  • GUSTO food & wine
  • HUGO Restaurant
  • Kaskada
  • Kyokai Sushi Bar
  • Le Palais du Jardin
  • Mielżyński Wine Spirits Specialities
  • Pastela
  • Przedwiośnie
  • Ratuszova
  • Bagels And Friends
  • NH Hotel
  • Regatta