Selgros Cash&Carry dostarczy wszystkie produkty na których pracować będą kucharze biorący udział w konkursie L’Art de la cuisine Martell. Ponadto na specjalnym stoisku promocyjnym będzie można szczegółowo zapoznać się z ofertą Selgros i Transgourmet dla profesjonalnej gastronomii.
Selgros i Transgourmet od lat wspiera rozwój młodych kucharzy, angażując się w organizację konkursów kulinarnych. Firma jest organizatorem polskich eliminacji międzynarodowego konkursu Les Chefs en Or, którego finał co dwa lata odbywa się na targach Equip’Hotel w Paryżu. Ponadto Polska Reprezentacja Kucharzy Juniorów przed Olimpiadą Kulinarną w Erfurcie, na której zdobyła po raz pierwszy w historii srebrny i brązowy medal, odbywała treningi w Akademii Kulinarnej Transgourmet i Selgros. W przeszłości firma angażowała się też w organizację takich konkursów jak m.in. Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny czy Puchar Polski Szkół Gastronomicznych na targach Warsaw Gastro Show.