Świeże ryby i owoce morza prosto z portu w Bremenhaven, wędzona sól, ryż pachnący świeżym pieczywem oraz inne ekskluzywne produkty z całego świata – to tylko część asortymentu jaka czeka na klientów nowej hali Selgros Cash&Carry w Piasecznie, która została otwarta 10 października. W środku działa restauracja serwująca dania z produktów dostępnych na miejscu. Cała inwestycja to także szereg rozwiązań przyjaznych dla środowiska. To pierwsza tego typu hala handlowa w Polsce.
– Nowa inwestycja firmy jest wyjątkowa z kilku względów – to pierwsza hala Selgros Cash&Carry w Polsce, w której będzie działać restauracja Brasserie, a w drugiej połowie roku ruszy Instytut Kulinarny. W hali znajdują się także lady sprzedażowe ze świeżym mięsem, Dry Aged Beef – wołowiną dojrzewającą na sucho, wędlinami, serami i antipsti, gdzie klienci zrobią zakupy na wagę jak w delikatesach, oferta produktów marki własnej Transgourmet Premium oraz Frische Paradies, która dołączyła do wielkiej rodziny Transgourmet w 2016 roku – dostawcy słynącego z dystrybucji ekskluzywnych produktów dla najlepszych restauracji w Polsce i za granicą. Teraz te produkty będzie można kupić w Selgros z czego jesteśmy bardzo dumni. – mówi, Cezary Furmanowicz, Dyrektor Działu Marketingu Selgros i Transgourmet. – Ponadto inwestycja jest przyjazna środowisku – korzysta min. z odzysku energii z klimatyzacji i jest pokryta zielonym dachem. – dodaje.
Świeże produkty z całego świata
Nowa warszawska hurtownia Selgros w Piasecznie przygotowała dla klientów jeden z najszerszych asortymentów na rynku. Mocną stroną firmy jest bogaty wybór świeżych produktów spożywczych. W warszawskiej hali podobnie jak w innych hurtowniach powstanie „Rynek artykułów świeżych”. Na uwagę zasługiwać będzie bardzo dobrze zaopatrzony dział z mięsem. Klienci znajdą tam zarówno wołowinę, wieprzowinę, szeroki wybór drobiu, jak i dziczyznę. Selgros oferuje tradycyjnie najwyższą jakość mięsa z własnego rozbioru. Rzeźnicy na miejscu przygotowują dla klientów produkty, tak aby były one jak najświeższe. Mięso oferowane w Selgros pochodzi od najlepszych polskich i zagranicznych producentów. Z kolei szeroki asortyment owoców i warzyw pochodzących od sprawdzonych dostawców z kraju i ze świata będzie przechowywany w zamkniętych pomieszczeniach o stałej temperaturze 8 st. C. Firma gwarantuje również niezmienną jakość i świeżość ryb oraz owoców morza. Zapewniają to częste dostawy, specjalne opakowania transportowe, stoły do ekspozycji oraz codzienna wymiana całego lodu. Ze specjalnie przygotowanych lad sprzedażowych z serami, mięsem i wędlinami będzie można zakupić codziennie produkty najwyżej jakości i świeżości, wyszkoleni doradcy udzielą wskazówek a produkty będzie można na miejscu pokroić lub porcjować.
Rozwiązania przyjazne dla środowiska
Rozwiązania ekologiczne zastosowane w nowej hali w Piasecznie mają wpływ zarówno na otaczające środowisko, jak i komfort klientów sklepu i pracowników. W budowie hali zastosowano m.in. zieleń ekstensywną na dachu, energooszczędne oświetlenie LED, optymalne dla komfortu osób przebywających w obiekcie, z uwzględnieniem światła dziennego, które wpada do budynku przez zwiększoną powierzchnię oszklonej fasady. Ponadto hala korzysta z własnego odnawialnego źródła energii – klimatyzacja i ogrzewanie hali zasilane są z energii odzyskiwanej z chłodnictwa. To 18 hala Selgros Cash&Carry w Polsce i 4 w Warszawie.
Na klientów nowej hali w Piasecznie czeka szereg atrakcji: promocje, degustacja dań z menu restauracji Brasserie czy spotkania z blogerami kulinarnymi. Ponadto w dniu otwarcia – 10 października oraz prze kolejne dwa weekendy, co pięćdziesiąte zakupy będą GRATIS, a co setne premiowane zostaną tabletem Lenovo. Dojazd do hurtowni możliwy jest zarówno od ulicy Puławskiej jak i Kuropatwy.