Czarny ryż pachnący świeżym pieczywem, wędzona sól, olej z nasion maku czy pieprz fermentowany według sekretnej, azjatyckiej receptury – to część ekskluzywnej oferty Selgros i Transgourmet, którą pierwszy raz w Polsce zaprezentowano 5 kwietnia na targach EuroGastro w Warszawie.
Oferta Transgourmet Premium to produkty, których nazwy i smak rozbudzają kulinarną wyobraźnię nie tylko szefów kuchni najlepszych restauracji w Europie, ale również każdego, kto w przyrządzaniu potraw chce odkrywać, zaskakiwać i sprawiać przyjemność swoim gościom. Produkty najwyższej jakości dostępne są zarówno w Selgros Cash&Carry, jak i Transgourmet.
Z najwyższej półki
Wyselekcjonowane składniki potraw Transgourmet Premium – oleje tłoczone z najwyższej jakości nasion maku, orzechów laskowych czy dyni, trudno dostępne rodzaje ryżu, octu balsamicznego oraz kilka rodzajów soli, to oferta dla smakoszy, których pociągają rzadko spotykane składniki i którzy chcą serwować coś wyjątkowego. Na etykiecie każdego produktu znajduje się informacja o na temat ich pochodzenia, historii i wytwarzania. Dzięki temu, szefowie kuchni mogą rozmawiać z gośćmi restauracji nie tylko poprzez smak potraw, ale także eksponować ich jakość oraz często, orientalne pochodzenie.
Dla wymagających
Nowa oferta ekskluzywnych produktów to poszerzenie asortymentu marek własnych Selgros Cash&Carry i Transgourmet. Produkty te odpowiadają na potrzeby różnych grup klientów – prowadzących restauracje czy punkty zbiorowego żywienia. Marka Transgourmet Premium, funkcjonująca z powodzeniem na rynku niemieckim i francuskim, dołączyła do Transgourmet Economy i Transgourmet Quality, które charakteryzują się wysoką jakością w konkurencyjnych cenach. Ofertę Premium uzupełniają produkty od Frische Paradies – dostawcy słynącego z dystrybucji ekskluzywnych komponentów dań, w tym m.in. owoców morza. Tym samym Selgros Cash&Carry i Transgourmet – jeden z liderów w dostawach świeżych produktów spożywczych dla gastronomii, stawia na jeszcze większą różnorodność i konkurencyjność swojej oferty.