W trakcie zbliżających się Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro 2015 w Warszawie Selgros Cash&Carry zaprezentuje przekrojową ofertę przygotowaną dla gastronomii.
W trakcie Eurogastro 2015 na prawie 120 metrowym stoisku Selgros, zwiedzający będą mogli zapoznać się z bogatą propozycją firmy przygotowaną dla gastronomii. W tym roku Selgros w trakcie targów położy nacisk na cztery działy – świeże ryby i owoce morza, mięso z własnego rozbioru, owoce i warzywa oraz nabiał. Przygotowano również kolejną edycję katalogu gastronomicznego na rok 2015. W specjalnie przygotowanym segregatorze klienci gastronomiczni znajdą najnowszą ofertę produktów spożywczych i przemysłowych niezbędnych do prowadzenia własnego biznesu.
– Od lat jesteśmy zaufanym partnerem dla branży HoReCa. Ubiegłoroczne targi były doskonałą okazją do spotkania z naszymi klientami i rozmów, które zaowocowały między innymi naszymi nowymi propozycjami dla gastronomii. Wierzę, że tegoroczne targi EuroGastro również będą bardzo udane – mówi Djamel Djellouli, dyrektor ds. HoReCa Selgros.
Spotkaniom z klientami zainteresowanym ofertą Selgros towarzyszyć będą pokazy kulinarne, w trakcie których ekspert kulinarny Selgros Krystian Zalejski zdradzi gościom targowym sekrety swojej kuchni.
Klienci HoReCa najczęściej kupują w hurtowniach Selgros świeże produkty takie jak mięso, owoce i warzywa oraz świeże ryby i owoce morza. Firma dba również, aby zawsze dostępne były przyprawy, zioła, sosy, świeże grzyby, warzywa i owoce potrzebne do przyrządzenia dań z kuchni całego świata.