Restauracja z kuchnią autorską szefa Sebastiana oparta jest na lokalnych produktach przygotowanych z pasją oraz miłością do gotowania i jedzenia.
– W naszym logo widnieje słowo przyjaciele. Będziemy raz w miesiącu zapraszać gości ze świata kulinarnego. Już w tą niedzielę gościem będzie Michał Soliwoda, szef kuchni hotel Mikołajki – mówi Sebastian Cichy.
Sebastian Cichy
Szef Kuchni
• Praktyki odbywał w sopockim Grand Hotelu i gdańskim Hewelius Hotel.
• Doświadczenie zdobywał w trójmiejskich restauracjach gdzie między innymi prowadził kuchnie w sopockim legendarnym Złotym Ulu, w gdyńskiej restauracji Da Vinci, po czym wyjechał do Szwecji gdzie pracował we włoskiej restauracji La Cantina.
• Po 5 latach wrócił do rodzinnych stron gdzie dowodził kuchnią w restauracji Galeria 63, Zatoka Sztuki i Restauracji U kucharzy.
• Przez kolejne trzy lata był szefem kuchni w Hotel Mistral Sport w Gniewinie, a potem w restauracji Nowosopockiej w Sopocie.
• Członek Stowarzyszenia Kucharzy Polskich.
• Egzaminator w Pomorskiej Izbie Rzemieślniczej Małych i Średnich Przedsiębiorstw w Gdańsku.