Seafood Station Restaurant, Bar & Grill mieścić się będzie w Sopot Centrum, przy nowej ulicy, stanowiącej przedłużenie Monte Cassino. Lokal będzie miejscem, w którym przy klimacie open kitchen będzie można skosztować owoców morza, ryb i lokalnych produktów.
Inspiracją wnętrz dla inwestorów były ich liczne podróże do klimatycznych nadmorskich miejscowości na całym świecie. Zależało im, aby wystrój restauracji był zarazem prosty i autentyczny – tak jak hale czy targi rybne, a jednocześnie spójny z klimatem Sopotu. Restauracja swoim stylem nawiązuje do Fishermens Warf w San Francisco czy Mercado da Ribeira w Lizbonie.
Autorem projektu jest dr Jan Sikora z pracowni Sikora Wnętrza. Wnętrze to połączenie surowego stylu z przytulnym, ciepłym klimatem (białe kafle na ścianach wykonywane tradycyjną metodą czy bardzo stary stół z ciętych bali ułożonych na szynach kolejowych), ale nie pozbawione designerskich smaczków jak np. klasyczna lampa Mimosa firmy Atelier Areti. Całość uzupełniona jest detalami nawiązującymi do historycznego Sopotu: zdobione drzwi, marmur bianco carrara, okładziny drewniane czy tapicerowana kanapa zainspirowana ławkami na Molo.
W godzinach porannych lokal zmieniać się będzie w Breakfast Station, oferując różnorodne i zaskakujące śniadania.
Planowane otwarcie już w czerwcu.