Sałatka z grillowanym serem żółtym, fasolką szparagową i pomidorami

Sałatka z grillowanym serem żółtym, fasolką szparagową i pomidorami

12 sierpnia 2013

Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy

Składniki:

300 g fasolki szparagowej

ser żółty Gouda MSM Mońki

kilka pomidorków koktajlowych lub zwykłych

sałata strzępiasta zielona

sałata strzępiasta czerwona

świeże zioła

Wykonanie:

Fasolkę przebieramy, odcinamy ogonki, a następnie gotujemy w osolonej wodzie do momentu aż będzie al dente. W międzyczasie grillujemy kawałki sera. Liście sałaty rwiemy na mniejsze kawałki i przekładamy do miseczki, dodajemy pokrojone pomidorki.
Całość mieszamy z fasolką szparagową i serem. Dodajemy świeże zioła, doprawiamy pieprzem i solą, na koniec skrapiamy oliwą.