Robert Sowa zaprasza ludzi z pasją do współpracy przy dwóch nowych projektach kulinarnych: swojej autorskiej Restauracji „Sowa & Przyjaciele” i Restauracji „Prima Pasta by Robert Sowa”!
Restauracja Sowa & Przyjaciele powstanie latem u zbiegu ulic Czerniakowskiej i Gagarina w Warszawie. Restauracja będzie w pełni autorskim projektem mistrza. A w jej wnętrzach 60 miejsc w głównej sali oraz 40 w mniejszej, kameralnej części, która będzie idealna na działania Studia Kulinarnego – pokazy i warsztaty kulinarne. Całości dopełnią dwa VIP roomy dla 16 i 10 osób. Będzie też wyśniony chef’s table, gdzie mistrz kulinarny będzie gościć jednorazowo kilkanaście bliskich osób na kameralnych kolacjach przy świecach.
Ale podniebienia gości będzie „czarował” nie tylko Robert Sowa. Restauracja będzie też słynęła z ponad 300 indeksów win wyselekcjonowanych przez jednego z najlepszych polskich sommelierów – Michała Jancika oraz z wytwornych alkoholi.
Drugi projekt, który ruszy już w sierpniu br., to Restauracja „Prima Pasta by Robert Sowa” zlokalizowana na warszawskim Mokotowie, w tzw. zagłębiu biurowym, przy ulicy Wołoskiej. Jak sama nazwa wskazuje, będzie to restauracja, w której dominować będzie kuchnia włoska i śródziemnomorska, ale nie zabraknie w niej również specjałów kuchni polskiej. Cechą wyróżniającą będzie otwarta kuchnia i sala restauracyjna, która pomieści jednorazowo nawet 150 gości.
W związku z realizacją powyższych projektów, zapraszamy do współpracy: kucharzy, cukierników, kelnerów i sommelierów – co najważniejsze ludzi z pasją, kreatywnych i ambitnych, otwartych na nowe wyzwania… Mile widziane doświadczenie zawodowe w restauracjach Europy i świata oraz znajomość języków obcych.
Osoby zainteresowane, które chcą uczestniczyć w tworzeniu tych nowych, niezwykłych miejsc na kulinarnej mapie Warszawy, prosimy o kontakt e-mailowy:
„Sowa & Przyjaciele”: Robert Sowa i Konrad Birek, Robert@sowarobert.pl
„Prima Pasta by Robert Sowa”: Krzysztof Baranowski, Krzysztof@sowarobert.pl