Rewia chrupiących sałat z jajkiem przepiórczym i…

Rewia chrupiących sałat z jajkiem przepiórczym i…

05 lipca 2013

 

 REWIA CHRUPIĄCYCH SAŁAT Z JAJKIEM PRZEPIÓRCZYM I POMIDORKIEM

Krzysztof Zdunek, zastępca Szefa Kuchni w BANGLOB Catering, zwycięzca m.in. VIII Dorszowych Żniw,  zdobywca III miejsca w Kulinarnym Pucharze Polski w 2011 roku

Składniki (2-3 porcje):

 rukola – 50 g

 kiełki lucerny – 50 g

 pomidorki koktajlowe – 10 szt

 parmezan  tarty – do posypania

Sałatę  lodową i radicchio rwiemy na mniejsze kawałki, dodajemy rukolę, roszponkę, kiełki. Pomidorki i ugotowane jajka przepiórcze kroimy na pół.  Całość mieszamy posypujemy tartym parmezanem  i dekorujemy listkami cykorii. Podajemy skropione sosem vinegrett.