W sobotę 19 stycznia Prezydent Gdańska, a także Honorowy Członek Stowarzyszenia Kucharzy Polskich Paweł Adamowicz został pochowany w Bazylice Mariackiej, obok najbardziej zasłużonych mieszkańców Gdańska. Pożegnali go przyjaciele, rodzina, współpracownicy, politycy, samorządowcy. W ostatniej drodze uczestniczyła również delegacja Stowarzyszenia Kucharzy Polskich, liczna grupa restauratorów, kupców, NRZHiU oraz Wydawca „Poradnika Restauratora” i „Poradnika Handlowca” Wiesław Generalczyk.
Środowisko restauratorów, a także przedstawiciele Redakcji „Poradnika Restauratora” wyrażają nadzieję, że ten bestialski mord chorego z nienawiści bandyty zakończy falę agresji i pogardy, która ma negatywny wpływ na życie Polaków.
Fot. Poradnik Restauratora
Fot. Stowarzyszenie Kucharzy Polskich, Krzysztof Szulborski