Restauratorski Cup

Newsy

Restauratorski Cup

18 lutego 2015

Restauratorski Cup to pierwsze w Polsce zawody narciarskie i snowboardowe skierowane do kadr zarządzających z branży gastronomicznej w Polsce.

W ramach zawodów przeprowadzona zostanie rywalizacja w slalomie gigancie na nartach i snowboardzie. W zmaganiach wystartować będą mogli czynni zawodowo reprezentanci branży gastronomicznej: restauratorzy, kadra zarządzająca, szefowie kuchni. Impreza skierowana jest  do amatorów, niemających zawodowego kontaktu z Narciarstwem Alpejskim.

W ramach zawodów przewidziane są osobne klasyfikacje dla kobiet i mężczyzn. Rywalizacja i pomiar czasu przeprowadzone będą w oparciu o zasady profesjonalnych mistrzostw, a zwycięzcy swoich kategorii otrzymają puchar i zaszczytny tytuł Mistrza Polski Restauratorów w Slalomie Gigancie.

Przewidziane są także dodatkowe atrakcje dla uczestników, między innymi  strefa wystawiennicza prezentująca wiodące trendy i nowości z branży gastronomicznej. Na zakończenie wyjazdu zaplanowana jest uroczysta gala. – Doborowe grono uczestników, profesjonalnie przeprowadzone zawody oraz najwyższy standard usług to doskonałe tło do wymiany doświadczeń i nawiązania nowych, przydatnych relacji w obrębie środowiska branżowego – mówi Kornelia, koordynator projektu.

Mimo, że jest to pierwsza odsłona wydarzenia, zainteresowanie wydarzeniem jest ogromne. – Na mapie Polski niewiele jest imprez integrujących środowiska poszczególnych branż na odmiennym od codziennego gruncie. Tymczasem zawody sportowe to doskonała okazja do integracji zarówno w obrębie firm jak i całego środowiska – podkreślają organizatorzy.

Restauratorski Cup odbędzie się 28.02.2015 na Polanie Szymoszkowej w Zakopanem. Organizatorem zawodów jest warszawska firma Tatra Holding, a głównym partnerem marka BMW. Zapisy i szczegóły dotyczące imprezy dostępne są na stronie: restauratorskicup.pl