W dniach 11-17 maja odbędzie się Restaurant Week, czyli ogólnopolskie święto gastronomii. Weźmie w nim udział 120 najlepszych restauracji z Warszawy, Krakowa, Poznania, Wrocławia i Trójmiasta. Wydarzenie to będzie nadzorowane przez opiniotwórczych partnerów i wyjątkowe postaci tamtejszej sceny gastronomicznej. Na festiwalu szefowie kuchni skomponują specjalne menu w promocyjnej cenie.
Warszawa: U Fukiera, AïOLI CanCne Bar Café Deli, Solec 44, Nabo
Kraków: Zakładka, Biała Róża, Tao by Zen,
Poznań: Restauracja TOGA, Weranda, Sauté, Rico’s Kitchen, Fidelio Ristorante
Trójmiasto: Tłusta Kaczka, Brasserie d’Or, Bohemia, White Marlin
Wrocław: Szajnochy11, OKWineBar, La Fee Verte, Di !
Restaurant Week Polska to ogólnopolskie święto najlepszych miejskich restauracji wywodzące się Warsaw Restaurant Week, które skupia najwybitniejszych przedstawicieli stołecznej strony gastronomicznej.