Na rynku otwiera się coraz więcej restauracji, które kuszą swoich Klientów niebanalnym wystrojem, przyjazną atmosferą, a przede wszystkim doskonałym jedzeniem. Stworzenie dobrej restauracji, do której będą chętnie wracać Klienci oparte jest na kilku filarach, o które musi zadbać restaurator. Najważniejsze w restauracji jest jedzenie przygotowane na bazie wysokiej jakości produktów takich jak np. wieprzowina sygnowana znakiem QAFP.
Jednym z powodów, dla którego Klienci chętnie odwiedzają ulubione restauracje, jest wystrój. Wnętrza powinny być spójne z menu, muszą zachęcać dobrze dobranymi kolorami, meblami, światłem i dodatkami. Kolejny ważny aspekt to załoga, a przed wszystkim wybór szefa kuchni, który z wyczuciem opracuje kartę dań, będzie potrafił dostosować ją do sezonowości, będzie w umiejętny sposób wprowadzał urozmaicenia aby zaskoczyć Klientów nowymi smakami. Obsługa na sali to następny element, o który trzeba zadbać. To właśnie ta część zespołu ma bezpośredni kontakt z Klientami, jest odpowiedzialna za stworzenie przyjaznej atmosfery i sprawia, że Klienci dobrze się czują w tym miejscu.
Jednak głównym filarem każdej restauracji jest jedzenie, które musi spełnić oczekiwania coraz bardziej wymagających Klientów. Kiedy mamy już dopracowaną kartę, postawmy na sprawdzonych, rzetelnych producentów i wysokiej jakości produkty. Restaurator musi mieć pewność, że to co podaje swoim gościom ma wysokie walory smakowe, jest świeże i ma powtarzalną jakość. Do stworzenia niezwykłych dań z mięsa wieprzowego najlepszym wyborem są produkty oferowane w Systemie Gwarantowanej Jakości Żywności. Oferowane w nim szlachetne części wieprzowiny takie jak polędwiczka, łopatka, schab, szynka, karkówka oraz produkowane na ich bazie doskonałe wędliny są odpowiedzią na wysmakowane podniebienia Klientów. Kupując produkty sygnowane znakiem QAFP restaurator ma pewność, że kulinarna wieprzowina będzie zawsze miała piękną różowo-czerwoną barwę, przyjemny zapach i niską zawartość tłuszczu. Wykwintne w smaku wędliny takie jak szynka, kabanosy, kiełbasy, wędzona polędwica, łopatka czy ogonówka są wytwarzane zgodnie z opracowanymi przez ekspertów procedurami, a przy ich produkcji nie używa się substancji poprawiających smak i zapach (np. glutaminian sodu). Poza doskonałymi walorami smakowymi ważna jest też świeżość produktów, z których tworzone są dania w gastronomii, a tą zapewnia system pakowania. Produkty ze znakiem QAFP są pakowane próżniowo co gwarantuje, że wszystkie walory i wysoka jakość mięsa wieprzowego i wędlin będą zachowane na niezmiennym poziomie począwszy od transportu i przechowywania, aż do daty na opakowaniu. Kulinarna wieprzowina QAFP cechuje się również niewielkim ubytkiem masy w trakcie obróbki co pozwala na optymalizację kosztów zakupu produktów.
Kiedy stworzymy miejsce z doskonałym jedzeniem, przyjaznym wystrojem i dobrą obsługą wystarczy tylko dbać o Klientów i przyciągać nowych kulinarnymi pomysłami i nowinkami. Restaurator, który uwielbia smaczne jedzenie, lubi ludzi, których gości i stawia na wysokiej jakości produkty ma dużą szansę na stworzenie lokalu niepowtarzalnego i chętnie odwiedzanego przez zadowolonych Klientów. Sięgając po świeże produkty o wysokiej, powtarzalnej jakości i doskonałym smaku takie jak kulinarna wieprzowina i wędliny ze znakiem QAFP można stworzyć kulinarną perełkę, którą docenią koneserzy smaku.