Kuchnia inspirowana karnawałem to nowa propozycja kucharzy z restauracji Mosaiq we Wrocławiu. Szef kuchni, Rafał Borys, odwiedzającym restaurację gościom, zaserwuje lekkie dania – zachęcające startery, sycące dania główne i dopełniające smaki desery.
– Chcemy, aby nasi goście spędzali w Mosaiq najważniejsze i najpiękniejsze dni w roku – właśnie dlatego stworzyliśmy specjalną ofertę bożonarodzeniową oraz nowe menu sylwestrowo-karnawałowe. Nic tak nie zbliża do siebie ludzi, jak wspólna zabawa oraz smaczna kolacja przy jednym stole – mówi Dagmara Krzeczkowska, właścicielka restauracji Mosaiq.
A w menu..
Wśród starterów apetyt rozbudzi carpaccio z pieczonej wołowiny serwowane z sosem z sałaty maślanej, pieczona kaczka serwowana na sałacie rzymskiej lub risotto z wyjątkowo aromatycznych karczochów jerozolimskich. Wielbicieli ryb oczaruje nasz regionalny smażony sandacz zaserwowany z omułkami i podkreślającym smak sosem, a dla gości ceniących dania mięsne zespół kucharzy proponuje comber z sarny lub grillowaną perliczkę. Jak podkreśla sam szef kuchni najlepszy deser w Mosaiq, czekoladowe moelloux, perfekcyjnie zwieńczy ucztę w resturacji.
Menu sylwestrowo-karnawałowe będzie dostępne już ostatniego dnia tego roku podczas organizowanego w restauracji Mosaiq Sylwestra oraz jako dania dnia już w styczniu 2012.