Restauracje Sphinx z nową ofertą śniadań

Wydarzenia

Restauracje Sphinx z nową ofertą śniadań

11 sierpnia 2015

Restauracje Sphinx przygotowały dla klientów nowe menu śniadaniowe. W karcie znalazło się osiem propozycji na dobry początek dnia m.in. „Lekki łosoś”, „Jajecznica” „Hummus Jamil”, „Łosoś pita”. Z nowej oferty śniadań można korzystać codziennie do godz. 12.30 w wybranych restauracjach sieci Sphinx. 

– Śniadania w restauracjach Sphinx cieszą się coraz większą popularnością. Każdego dnia w godzinach porannych odwiedzają nas zarówno nasi stali, jak i nowi klienci, którzy w miłej atmosferze i przy smacznym posiłku chcą rozpocząć dzień. Z myślą o nich przygotowaliśmy więc śniadaniowe menu w nowej odsłonie, a w nim kilka premierowych propozycji. W nowej karcie nasi goście znajdą dania w lżejszym, jak i bardziej konkretnym wydaniu. Bogata i zróżnicowana oferta uwzględnia kompozycje na słodko, ale też na słono, tak by każdy mógł znaleźć coś dla siebie – mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki do której należy sieć Sphinx.

Z nowości w menu śniadaniowym na uwagę zasługuje „Hummus Jamil”, czyli hummus przygotowywany według tradycyjnej libańskiej receptury w wersji klasycznej oraz z dodatkiem suszonych daktyli, podawany z dwiema świeżo wypiekanymi bułkami pita i czarnymi oliwkami.  Kolejna propozycja to „Na słodko lub na słono”, pod którą kryje się twarożek ze świeżo wypiekaną bułką pita serwowany na słono ze szczypiorkiem, świeżym pomidorem i ogórkiem bądź na słodko z dżemem brzoskwiniowym. Na śniadanie Sphinx proponuje też „Lekkiego łososia” z dodatkiem majonezu, koperku, podawanego z kaparami, ogórkiem i świeżo wypiekaną bułką pita, a także „Łososia pita” w postaci plastrów wędzonego łososia, świeżego pomidora, ogórka i sałaty w świeżo wypiekanej bułce pita podawanego z kremowym serkiem i sosem tzatziki. Wśród nowości nie mogło też zabraknąć tradycyjnej „Jajecznicy” ze szczypiorkiem, serwowanej z chipsami boczku, pomidorem, świeżo wypiekaną bułką pita i masłem. Ponadto w menu znaleźć można cieszące się wyjątkową popularnością wśród gości Sphinx kompozycje dań takie jak „New York, New York”, „Best morning” i klasyczne „American pancakes”.

W śniadaniowym menu nie zabrakło też słodkich deserów. Klienci mają do wyboru desery lodowe, tj. „Cherry lady”, „Malinowa pokusa” czy „Wiśniowy król”, ale też ciasta jak „Tarta ptysiowa”, „Szarlotka z lodami” i „Crème brûlée”.