Restauracje Sphinx z menu na lato

Newsy

Restauracje Sphinx z menu na lato

01 lipca 2014

Sieć restauracji Sphinx, należąca do Sfinks Polska, wprowadza letnią ofertę „Nowości z przyjemnym orzeźwieniem”. We wkładce do menu znajduje się sześć propozycji dań, w tym bułgarski chłodnik, sałatka szopska, tatar z łososia czy polędwiczki na brokułowym purée. Letnie nowości można zamawiać w restauracjach Sphinx w całej Polsce do 13 sierpnia.

 – W naszej nowej propozycji nie brakuje orzeźwiających dań, skomponowanych z myślą o wakacjach. Z nami można odbyć kulinarną podróż inspirowaną smakami lata, wystarczy tylko sięgnąć po  bułgarski chłodnik „Tarator” lub sałatkę szopską. Proponujemy też potrawy mięsne, ale  jak przystało na lato, z dużą ilością lekkich warzyw – mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska.

Wśród „Nowości z przyjemnym orzeźwieniem” znajduje się klasyczny bułgarski chłodnik „Tarator” przygotowany na bazie jogurtu naturalnego z dodatkiem świeżego ogórka, czosnku, koperku oraz orzechów włoskich. Z menu można też wybrać sałatkę szopską ze świeżymi pomidorami, ogórkiem, papryką i bałkańskim serem. W ofercie jest także polędwiczka wieprzowa na brokułowym purée z mieszanką gotowanych warzyw. Na miłośników ryb czeka natomiast tatar z łososia z dodatkiem kaparów, cebulki i ogórka kwaszonego, serwowany z sosem musztardowo-miodowym, świeżo wypiekaną bułeczką pita oraz z masłem i cząstką cytryny. Nowa propozycja letnia zawiera także wołowy stek z urugwajskiego hereforda, podawany z fasolką szparagową, w delikatnej salsie pomidorowej z bazylią. Nie zabraknie również znanego klientom restauracji Sphinx wołowego burgera z amerykańskiego angusa, serwowanego z warzywami w świeżo wypiekanej  bułce sezamowej wraz z ziemniaczanymi półksiężycami z ziołami oraz sosem. Burgera można dodatkowo wzbogacić o chrupiący bekon oraz ser pleśniowy. Dodatkową propozycją specjalnie  na lato jest orzeźwiający napój Lipton Ice Tea.