Restauracje Qubus Hotel zapraszają na dzika

Newsy

Restauracje Qubus Hotel zapraszają na dzika

21 grudnia 2012

Nowe, zimowe menu Qubus Hotel, zaskakuje swoimi szlacheckimi daniami. Sieć postawiła na dania tworzone według najlepszych polskich receptur. Sycące i oryginalne propozycje zasmakują z pewnością niejednej osobie.

Ucztę będzie można  rozpocząć wykwintnym krupnikiem z kaszy jęczmiennej, w towarzystwie suszonych borowików i żołądków drobiowych. Smakosze będą mogli także spróbować takich specjałów, jak polędwica z dorsza duszona na maśle, czy stek z rostbefu.

– Nowe menu to ukłon w stronę polskich tradycji. Chcemy w ten sposób przypomnieć naszym Gościom o daniach, które rzadko serwowane są w restauracjach, a których walory smakowe są znakomite- mówi Michał Ogórek Główny Specjalista ds. Gastronomii w sieci Qubus Hotel – dlatego zaproponowaliśmy m.in. takie potrawy jak półgęsek w pomarańczach i świeżym imbirze, czy polędwicę z dzika w borowikach, duszonych w białym winie – dodaje Michał Ogórek.

To jednak nie wszystkie propozycje nowej, zimowej karty. Znajdzie się tam także golonka glazurowana miodem lipowym podana z puree z dyni.

Miłośnicy deserów również znajdą coś dla siebie w postaci kruchej tarty śliwkowo-migdałowej podanej z lodami waniliowymi.

– W tworzeniu nowego menu Qubus Hotel uczestniczą zawsze nasi najlepsi Szefowie Kuchni. Staramy się, aby wszystkie potrawy były skomponowane z najwyższej jakości składników, ale także, by promowały rzadkie rodzaje mięs, ryb itp. Nasze dania cieszą się dużym uznaniem wśród Gości. Są sycące i zdrowe – mówi Mariusz Tkaczyk Specjalista ds. Gastronomii w Qubus Hotel.

Wspaniałym uzupełnieniem wprowadzanych przez Qubus Hotel staropolskich dań, będzie zapewnie propozycja napojów i wyselekcjonowanych win, które podkreślą smak potraw.