Nowe, zimowe menu Qubus Hotel, zaskakuje swoimi szlacheckimi daniami. Sieć postawiła na dania tworzone według najlepszych polskich receptur. Sycące i oryginalne propozycje zasmakują z pewnością niejednej osobie.
Ucztę będzie można rozpocząć wykwintnym krupnikiem z kaszy jęczmiennej, w towarzystwie suszonych borowików i żołądków drobiowych. Smakosze będą mogli także spróbować takich specjałów, jak polędwica z dorsza duszona na maśle, czy stek z rostbefu.
– Nowe menu to ukłon w stronę polskich tradycji. Chcemy w ten sposób przypomnieć naszym Gościom o daniach, które rzadko serwowane są w restauracjach, a których walory smakowe są znakomite- mówi Michał Ogórek Główny Specjalista ds. Gastronomii w sieci Qubus Hotel – dlatego zaproponowaliśmy m.in. takie potrawy jak półgęsek w pomarańczach i świeżym imbirze, czy polędwicę z dzika w borowikach, duszonych w białym winie – dodaje Michał Ogórek.
To jednak nie wszystkie propozycje nowej, zimowej karty. Znajdzie się tam także golonka glazurowana miodem lipowym podana z puree z dyni.
Miłośnicy deserów również znajdą coś dla siebie w postaci kruchej tarty śliwkowo-migdałowej podanej z lodami waniliowymi.
– W tworzeniu nowego menu Qubus Hotel uczestniczą zawsze nasi najlepsi Szefowie Kuchni. Staramy się, aby wszystkie potrawy były skomponowane z najwyższej jakości składników, ale także, by promowały rzadkie rodzaje mięs, ryb itp. Nasze dania cieszą się dużym uznaniem wśród Gości. Są sycące i zdrowe – mówi Mariusz Tkaczyk Specjalista ds. Gastronomii w Qubus Hotel.
Wspaniałym uzupełnieniem wprowadzanych przez Qubus Hotel staropolskich dań, będzie zapewnie propozycja napojów i wyselekcjonowanych win, które podkreślą smak potraw.