Stołówki pracownicze, często postrzegane jedynie jako miejsca szybkiego posiłku, są w rzeczywistości czymś znacznie więcej – są jak restauracje, które oferują możliwości spotkania się i wspólnego spędzania czasu. Oferują różnorodne menu, aby zaspokoić gusta i potrzeby żywieniowe pracowników. Tworzą przestrzeń, gdzie pracownicy mogą się zrelaksować i oderwać od biurka, aby spędzić chwilę przerwy z koleżanki i kolegami z pracy.
WSPÓLNE POSIŁKI TO BUDOWANIE RELACJI
Jedzenie razem ma wymiar integracyjny. Restauracje pracownicze zapewniają świetne warunki do nawiązywania nowych znajomości, dzielenia się pomysłami, a nawet wspierania się nawzajem w codziennych wyzwaniach zawodowych.
W naszym szybkim, cyfrowym świecie, restauracje pracownicze oferują coś rzadkiego – możliwość doświadczania wspólnej obecności. To czas, kiedy można odłożyć telefony i laptopy, aby skupić się na ludziach i rozmowach, ciesząc się chwilą bezpośredniego kontaktu.
Właśnie dlatego, że rozumiemy znaczenie restauracji pracowniczych jako miejsc, które nie muszą ustępować lokalom kulinarnym w centrum miasta, do rozmów o wyzwaniach projektowych i realizacyjnych inwestycji gastronomicznych podczas SMAKKi Invest Day zaprosiliśmy Michała Fabiszewskiego, głównego szefa kuchni Sodexo Polska. Sodexo jest ogólnopolskim liderem w dostarczaniu usług żywieniowych w miejscu pracy. Przy współpracy z klientami pomaga tworzyć pozytywne doświadczenia pracowników, poprawiając ich jakość życia.
Pan Michał podzieli się z nami swoją wiedzą i doświadczeniem na temat tego, jak zaprojektować idealną kuchnię, zarówno w restauracjach pracowniczych, jak i tradycyjnych. Jego obecność na naszej konferencji będzie okazją, aby pogłębić swoje zrozumienie gastronomii, a także zainspirować się do tworzenia przestrzeni, które łączą ludzi i pozwalają im cieszyć się wspólnym doświadczeniem jedzenia.
źródło: SMAKKi