Sieć restauracji Chłopskie Jadło, należąca do Sfinks Polska, przygotowała nową propozycję smaków pod hasłem „Przepis na jesień”. W najnowszej ofercie znalazły się dania oparte na sezonowych produktach takich jak podgrzybki czy buraki. Z nowości na klientów czekają m.in. pęczak z grzybami, karkówka w sosie grzybowym, a także policzki wołowe serwowane z buraczkami. Jesiennych smaków można spróbować we wszystkich restauracjach Chłopskie Jadło do 21 listopada.
– Najnowsza oferta w Chłopskim Jadle zawiera pyszne dania pachnące zbliżającą się jesienią. I choć na tę porę roku przyjdzie nam jeszcze poczekać, to w naszych restauracjach już teraz serwujemy jej kulinarne skarby. Nie mogło więc zabraknąć cenionych przez klientów potraw na bazie kojarzonych z jesienią grzybów czy buraków. Na rozgrzewkę proponujemy zaś napoje, które świetnie sprawdzą się w trochę chłodniejsze dni. Zapraszamy zatem do restauracji Chłopskie Jadło, by wypróbować nasz „Przepis na jesień” – mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki zarządzającej siecią Chłopskie Jadło.
„Przepis na jesień” w Chłopskim Jadle obejmuje 5 dań. Wśród najnowszych potraw znalazły się duszone policzki wołowe w sosie winno-śliwkowym z buraczkami i podsmażanymi kluskami kładzionymi, pęczak zapiekany z podgrzybkami, boczkiem, cebulą i serem góralskim, podawany z buraczkami i kwaśną śmietaną, serwowany na specjalnej desce w miseczkach oraz grillowana marynowana karkówka, serwowana z sosem z podgrzybków, purée ziemniaczanym i kiszonym ogórkiem. We wkładce pojawiły się też takie specjały jak śledź marynowany w miodzie, soku z cytryny i koperku, podawany z cebulą, sałatką ziemniaczaną, pajdą chleba oraz masłem, a także tradycyjny krupnik z boczkiem i podgrzybkami. Na gości czekają również aromatyczne napoje – grzane wino z pomarańczą i goździkami, rozgrzewające piwo z dodatkiem imbiru, cytryny i miodu czy doskonała na jesienne dni herbata z sokiem malinowym, miodem, cytryną, kawałkami jabłek i przyprawami.