27 listopada br. niedaleko poznańskiej Katedry powstał lokal, w którym tradycja zderza się z nowoczesnością. Vine Bridge to wine house wprowadzający na Śródkę idee food design oraz slam cuisine – nowy nurtu w sztuce kulinarnej zachęcającego gości do współudziału w procesie tworzenia dań. Potrawy są tu podawane w sposób nowatorski i zaskakujący, co w połączeniu z szerokim asortymentem win oraz swobodną i przyjazną atmosferą tworzy nową jakość wśród poznańskich restauracji. Efekt wzmacnia wnętrze: surowość kontrastująca z kunsztownymi detalami zachęca do eksperymentów i poszukiwań. Do końca roku chętnych na wspólne slamowanie czeka dodatkowa atrakcja – za wszystkie dania zapłacimy tylko połowę ceny. Szefem kuchni jest Radosław Nejman
Nowo powstała restauracja ma już na swoim koncie udaną imprezę promującą Poznań i Śródkę – I Poznański Bieg Kelnerów.