9 lipca restauracja Tygiel w pięciogwiazdkowym Platinum Mountain Hotel & SPA świętowała swoje oficjalne otwarcie.
Z tej okazji szef Dawid Klimaniec przygotował kolację degustacyjną wraz z szefami kuchni z najznakomitszych restauracji — Rafał Koziorzemski (Fisherman – finest food & wine w Sopocie), Przemysław Klima ( Bottiglieria 1881 w Krakowie), Ernest Jagodziński (Chef’s Table by Ernest Jagodziński w Poznaniu), Grzegorz Miśta (Hotel Natura Residence Business & SPA) i Mariusz Górecki (GardenCity — Restaurants & Catering). Każdy z szefów zaserwował gościom swoje autorskie danie.
Idealnym uzupełnieniem kolacji był wine pairing, o który zadbał sommelier Maciej Danielewicz.
Dawid Klimaniec, szef kuchni restauracji Tygiel to kreatywny zwolennik naturalnych smaków. W życiu kieruje się prostą i skuteczną filozofią: „z pola na stół”.
Miłośnik etyki i kultury łowieckiej. Swoje doświadczenie zdobywał w najlepszych polskich i zagranicznych restauracjach, zaś swój kreatywny kunszt zbudował w restauracji OX, która w 2016 r. zdobyła jedną gwiazdkę Michelin.