Szef kuchni restauracji The Oriental – Aprochet Inboom po powrocie z sentymentalnej podróży do Tajlandii wprowadza nowe dania do karty.
Nowe menu składa się z wielu propozycji, ale szef kuchni – Aprochet Inboom w szczególności poleca ryby i owoce morza. Jedną z nowości w menu będzie zupa rybna z kuleczkami rybnymi i warzywami o pikantno – kwaśnym smaku o charakterystycznym tajskim aromacie. Aromat ten uzyskuje się dzięki kompozycji przypraw, które szef kuchni przywiózł z podróży. Kolejną propozycją jest filet z karmazyna z bazyliowym sosem z chilli podany na gorącym talerzu, a także ogon langusty pieczony z ziołami, podany na tajskich warzywach z woka z sosem teriyaki i makaronem sojowym ze smażonymi z warzywami.
Jak twierdzi Aprochet Inboom „mięso langusty jest najdelikatniejszym ze wszystkich owoców morza, marynowane w tajskich przyprawach tworzy jedno z lepszych dań kuchni azjatyckiej”.
Szef kuchni poleca również tradycyjny tajski deser z czerwonej fasoli ze słodkim mlekiem kokosowym i lodami waniliowymi. Pochodzi on z północno-wschodniej Tajlandii, oryginalne połączenie fasoli ze słodkim mleczkiem jest typowe dla deserów kuchni tajskiej.
Restauracja The Oriental znajduje się na parterze hotelu Sheraton Warsaw. Szef kuchni The Oriental serwuje gościom niezwykłą podróż kulinarną po krajach Orientu: Tajlandii, Chin, Japonii, a także Indonezji i Malezji. Typowe azjatyckie potrawy w połączeniu z nieznanymi przyprawami, to powód, dla którego restauracja jest miejscem cenionym od lat przez koneserów kuchni azjatyckiej. Wnętrze zaprojektowane w stylu orientalnym intensyfikuje wrażenie podróży w odległe zakątki świata.