Restauracja SUBWAY® na ul. Marywilskiej 44 jest ulokowana w strefie gastronomicznej Centrum. Zajmie powierzchnię 40 m2. Jej otwarcie planowane jest na III kwartał br. Całość utrzymana będzie w rustykalnym stylu Tuscany. Będzie to 27 lokal marki w stolicy.
– Nowy punkt SUBWAY® na Białołęce to nasz najbardziej wysunięty na północ przyczółek w Warszawie, mówi Michał Dorszewski, Agent Rozwoju marki. Lokalizacja – ze względu na zróżnicowaną i szeroką ofertę Centrum, a także ze względu na rozwój samej dzielnicy, ma bardzo duży potencjał handlowy. Dla franczyzy SUBWAY® to jeden z podstawowych warunków, aby w danym miejscu zaistnieć.
Restauracje SUBWAY® słyną z amerykańskich sandwiczy przyrządzanych na oczach klienta i zgodnie z jego życzeniem. Marka – obok znanego menu – stale poszerza swoją ofertę. Do nowości należą m.in. dedykowane najmłodszym zestawy Kids’ Pak, w skład których wchodzi 10-centymetrowy MiniSub, zielone jabłko i woda mineralna. Prócz sandwiczy marka oferuje także sałatki i wrapy. Sieć SUBWAY® w Polsce rozwija się w oparciu o franczyzę.