W Centrum Kulturalno-Kongresowym Jordanki w Toruniu otwarto restauracje Pikado. Jest to nie tylko wine bar, serwujący tapasy, ale również miejsce, gdzie zjemy steki z dojrzewającej, polskiej wołowiny, świeże ryby i wiele innych potraw, które skomponował Artur Moroz, szef kuchni i restaurator. W Pikado nie może zabraknąć również gęsiny, bowiem Artur Moroz jest od sześciu lat koordynatorem akcji „Kujawsko-Pomorska gęsina na św. Marcina”. Jest to już trzeci w Polsce lokal gastronomiczny Artura Moroza, który może poszczycić się licznymi nagrodami i wyróżnieniami w dziedzinie gastronomii i doboru win. Ambicją właścicieli jest to, aby mieć najdłuższą kartę win w Toruniu. Już na starcie Pikado może pochwalić się 100 różnymi winami z całego świata: od Francji, Włoch, Hiszpanii, przez Portugalię, Gruzję, Węgry, Słowenię, Austrię, Niemcy, po USA, Argentynę, Chile, Australię Nową Zelandię i wina z jednej z najlepszych winnic polskich – winnicę braci Turnau. Docelowo Pikado serwować będzie około 200 win z całego świata. Moroz stawia na świeże, sezonowe produkty, które pod jego okiem kucharze zamieniają w cudowne potrawy i desery. Lokal jest czynny codziennie od godz. 13.