01-07 lipca br. Hotel Anders w Starych Jabłonkach na Mazurach zorganizował Mistrzostwa Świata w Siatkówce Plażowej Mazury 2013. Jak co roku na zawodach Pucharu Świata, tak i na tegorocznych Mistrzostwach Świata nie zabrakło, legendarnej wręcz, Restauracji Mistrzów by Kenwood De’Longhi, serwującej wykwintne dania kuchni polskiej. Restauracja Mistrzów to inicjatywa charyzmatycznego szefa kuchni Hotelu Anders w Starych Jabłonkach, Dariusza Strucińskiego, który już od kilku lat zaprasza do Starych Jabłonek największe sławy polskiej gastronomii. Restauracja Mistrzów stała się marką samą w sobie, a zaproszeni do jej współtworzenia szefowie kuchni co roku przygotowują w Starych Jabłonkach potrawy, o których potem krążą legendy. Od wielu już lat Restaurację obejmują mecenatem firmy Kenwood i De’Longhi. O całkowite wyposażenie w zastawę stołową od najmniejszego widelczyka po wspaniałe, efektowne wyposażenie bufetów od kilku lat dba Gastro-Magic Service – niezawodny partner przy organizacji imprez na najwyższym światowym poziomie.
Serwis kelnerski – wolontariuszy – przeszkolił i poprowadził Pieter Oosthuisen – dyrektor gastronomii Hotelu Anders w Starych Jabłonkach, który przed zacumowaniem nad Szelągiem Małym pełnił funkcje menedżerskie, m.in. w hotelach w Londynie oraz na liniowcach Royal Caribbean Cruise. W Restauracji Mistrzów oprócz Dariusza Strucińskiego gotowali: Jarosław Uściński (właściciel i szef kuchni Restauracji MOONSFERA w Warszawie), Michał Pomaski (Gastro-Magic Service), Karol Okrasa i Łukasz Pielak (szef kuchni i zastępca szefa kuchni Restauracji Platter, w Hotelu InterContinental w Warszawie), Grzegorz Labuda (szef kuchni w Hotelu Grand Hotel Tiffi w Iławie), Marek Widomski (założyciel Instytutu Kulinarnego w Krakowie) i Tomasz Dziura (szef kuchni w Hotelu Galaxy w Krakowie).