Oferty festiwalowej nie będą jednak stanowiły jedynie alkohole Premium. Dla uczestników bowiem przygotowany zostanie również rozbudowany koncept kulinarny, za który odpowiadać będzie Restauracja Merliniego. „Kategoria rumów to bez wątpienia jeden z najprężniej rozwijających się segmentów alkoholi – nie tylko w Polsce, lecz także i całej Europie. O sile rumu świadczą chociażby doskonałe możliwości przybierania najróżniejszych form aromatycznych i smakowych. Stąd, dla wszystkich miłośników food pairingu zaplanowaliśmy pokazy live cookingu, gdzie przygotowane zostaną potrawy na bazie owego trunku” – podkreśla Bartłomiej Czerwiński, właściciel Restauracji Merliniego.
Przypomnijmy, że Restauracja Merliniego stanowi kultowe miejsce dla wszystkich miłośników prawdziwie soczystych steków i intensywnych w smaku owoców morza, niezmiennie funkcjonujące od 2010 roku przy ulicy Merliniego 5 w Warszawie. Jej właścicielem jest żywiołowy i charyzmatyczny Bartłomiej Czerwiński – uznany i wieloletni szef kuchni, wyróżniony dyplomem jednej z najlepszych szkół gastronomicznych na świecie.
Festiwal odbędzie się w sobotę (11 maja br.) w godzinach 12:00-24:00. Więcej informacji dostępnych jest na oficjalnej stronie http://www.showrumwarsaw.com/.