Restauracja La Rotisserie i Paweł Oszczyk proponują na chłodniejsze dni nowe menu. Dopełnieniem wybornych dań są starannie wyselekcjonowane wina od producentów, dla których jakość trunku jest priorytetem.
– Menu obfituje w produkty sezonowe przywołujące jesienne barwy nie tylko swoim wyglądem, ale i smakiem. Tworząc menu chcieliśmy zaproponować jednocześnie lekkie i rozgrzewające dania – mówi Szef kuchni, Paweł Oszczyk. Na dobry początek zachęcamy do skosztowania wyjątkowego ravioli z popiołem, borowikami i kozim serem w akompaniamencie wędzonej kaczki i przepysznych orzechów. Godna degustacji jest również zupa krem z dyni serwowana z grasicą cielęcą, orzechami i zaskakującą czarną porzeczką. Wielbicielom mięsa proponujemy delikatną, pieczoną perliczkę z pietruszką duszoną w Burbonie z sosem z cykorii i ciemnego piwa. Miłośnikom ryb i owoców morza polecamy soczystego fileta z halibuta z ciepłą sałatką z małży i kopru włoskiego. Idealnym zakończeniem uczty będzie mus z kasztanów z czekoladą Manjari w towarzystwie sorbetów o smaku mango i kokosa. Osoby szukające nowych, oryginalnych pomysłów na prezentację z pozoru prostego dania zachęcamy do skosztowania musu czekoladowego z mandarynkami i sorbetem o smaku herbaty Earl Grey. Wygląd tego pysznego deseru na pewno Państwa zaskoczy.