15 września rusza trzecia już edycja cyklu Kuchnia i Muzyka, czyli połączenia tradycji kulinarnych i muzyki na żywo. Restauracja Hilton Garden Inn Kraków Airport po wakacyjnej przerwie zaprasza na kolację inspirowaną popularnym niemieckim świętem Oktoberfest, przedstawionym w polskiej, tradycyjnej odsłonie.
Podczas czwartkowej kolacji goście wydarzenia będą mieli okazję spróbować klasycznych i tradycyjnych dań kuchni polskiej. Wśród menu autorstwa szefa kuchni, Miłosza Kowalskiego znajdą się m.in.: żeberka pieczone w glazurze z ciemnego piwa, pieczony kurczak z leśnymi grzybami czy zupa z kapusty z dodatkiem kminku i kiełbasy wędzonej. Doskonałym uzupełnieniem dań będą żywe piwa i kwaskowate cydry, pochodzące od najznamienitszych lokalnych piwowarów. O ich perfekcyjny dobór zadba ceniony krakowski promotor kulinarny– Bartosz Wilczyński.
Warto także wspomnieć o wyrobach wielokrotnie nagradzanych polskich serowarów zagrodowych, które do tej pory można było spotkać jedynie w gospodarstwach agroturystycznych i na lokalnych targowiskach, a które obecnie zdobywają stoły najlepszych restauracji. Wśród nich znajdziemy propozycje z Wańczykówki, Rancza Frontiera i Koziej Łąki. Wszystkie sery wykonywane są ręcznie, w całkowicie naturalny sposób, według tradycyjnych receptur, często z surowego, pełnego smaku mleka krowiego lub koziego, na nieskażonych cywilizacją terenach.
W godzinach 19:00-22:00 dostępne będą bufety przekąskowe, gorące i deserowe. Ponadto pokazy livecooking, muzyka na żywo w wykonaniu Karoliny Andrzejewskiej i szeroki wybór alkoholi. Ze względu na ograniczoną liczbę miejsc wymagana jest wcześniejsza rezerwacja.