20 października w Szklarskiej Porębie odbyła się uroczysta gala z okazji otwarcia Hotelu Mercure oraz restauracji Bergo Mateusza Gesslera. Galę poprowadził Olivier Janiak, natomiast muzyczną atrakcją wieczoru był występ piosenkarki Anny Wyszkoni z zespołem Trio.
W gali uczestniczyło ponad 120 osób, wśród których znalazło się wiele osobowości medialnych, artystów, przedstawicieli lokalnych władz oraz mediów, m.in.: Agnieszka Dygant, Joanna Jabłczyńska, Natalia Janoszek, Beata Sadowska, Agnieszka Litwin, Małgorzata Pieńkowska, Rafał Jonkisz, Żabson, Blowek, Kapcer Błoński, Kuba Szmajkowski, Łukasz Kędzior.
Kulinarną uwerturą wieczoru była pyszna kolacja degustacyjna przygotowana przez Mateusza Gesslera wspólnie z szefem kuchni Andrzejem Sawką oraz Robertem Kondziela. Wieczorną podróż kulinarną goście rozpoczęli od ceviche z troci fiordowej i pierogów z jagnięciną. Podniebienia gości podbiła zwłaszcza zachwycająca kaczka pieczona ze śliwkami.
Zadbaliśmy o każdy najmniejszy detal wydarzenia, aby zaproszeni goście mogli rozgościć się w naszym hotelu, poczuć jego klimat i doświadczyć wyjątkowej gościnności – powiedział Daniel Kasieczka, Dyrektor Generalny Hotelu Mercure.
Na co mogą liczyć goście, którzy zechcą się zatrzymać w Hotelu Mercure w Szklarskiej Porębie, w sercu Karkonoszy? Obiekt, otwarty 15 czerwca tego roku, posiada 140 luksusowych pokoi i apartamentów, strefę Spa & Wellness z siłownią, basenem, saunami oraz całorocznym i podgrzewanym jacuzzi zewnętrznym z widokiem na otaczającą naturę. Wyjątkowe położenie w otulinie lasu oraz jedynie 600 metrów, które dzieli go od stacji narciarskiej, sprawia, że jest to idealne miejsce dla narciarzy i osób ceniących aktywy wypoczynek przez cały rok. Natomiast pierwsza restauracja Mateusza Gesslera zlokalizowana poza Warszawą zachwyca szykownym wnętrzem i wyjątkową atmosferą. Unikalne menu, inspirowane regionalnymi tradycjami, na nowo odkrywa historię kulinarną regionu.
fot. Mieszko Piętka/AKPA/BEZPŁATNE MATERIAŁY PRASOWE