Sezonowe menu autorstwa Łukasza Guzińskiego, Szefa Kreatywnego oraz Tomasza Łagowskiego, Executive Szefa to wyjątkowe kulinarne doświadczenie, które opiera się na długo wyczekiwanych jesiennych składnikach: korzeniowych warzywach, kremowych dyniach i aromatycznych grzybach z polskich lasów.
W sezonowej karcie dań znajdziemy lekkie przekąski, takie jak Sałata Złota Jesień z pieczoną dynią, serem bryndza i śliwką, Sałatka z Półgęskiem, czyli wędzoną piersią gęsi z cytrusami, granatem, sosem balsamicznym i palonym masłem, czy Marynowane Sardynki Europejskie z awokado, szpinakiem, miso i winegretem z maślanki.
Po świeżych i delikatnych starterach przechodzimy do bardziej intensywnych i rozgrzewających smaków, które podkreślają niepowtarzalny aromat jesiennych składników jak np. Kaszanka Belvedere z musem grzybowym i sosem na bazie porto, Smażone Rydze z palonym masłem, koperkiem i musem parmezanowym, a także zupy, które z pewnością trafią w gusta wszystkich miłośników sezonowych smaków – Kremowa Dyniowa i Bulion Grzybowy.
Dania główne to m.in. inspirowana polską tradycją kulinarną Pierś z Kaczki z Maślaną Brioche, kremem orzechowym, figą i sosem koniakowym, Złotnicka Wieprzowina w towarzystwie chrupiącej cukinii i świeżej trufli, Stek z Jelenia z glazurowanymi jesiennymi warzywami i sosem chausser, czy Sandacz ze Spaghetti Korzennym.
Z kolei w karcie deserów znalazły się takie propozycje jak Tarta Tatin, Sernik Tonka z musem mirabelkowym czy Beza z kremem aromatyzowanym rozmarynem.
fot. materiały prasowe
oprac. red.