Są nie tylko skarbnicą składników mineralnych i witamin, ale również stanowią jeden z najskuteczniejszych afrodyzjaków. Szparagi, bo właśnie o nie chodzi, na dobre rozgoszczą się w sezonowym menu restauracji Aruana w Hotelu Narvil Conference & Spa w Serocku.
– Najważniejszą zasadą naszej kuchni jest świeżość i sezonowość. Współpracujemy z ekologicznymi dostawcami oraz miejscowymi rybakami, którzy przygotowują specjalnie dla nas najlepsze swoje produkty. Zapraszamy do spróbowania menu sezonowego „Maj w Aruanie” – mówi Witek Iwański, szef kuchni.
- Majowe sałaty, plastry kumpiaka, chałka i szparagi
- Chłodnik z białych szparag, maślanka, rukiew wodna, mięso kraba i orzechy pekan
- Grzybowa na zakwasie, creme fraiche, lubczyk i kawałki grasicy
- Dorsz, pieczone dwie godziny szparagi, czosnek niedźwiedzi i młoda kapusta
- Polędwica cielęca, smardze, grillowany seler i sosna
- Rabarbar, lody własne, migdały i bezy.