Reprezentantka „Poradnika Restauratora” wygrywa w warsztatach kulinarnych „T jak twaróg, T jak tradycja”

Producenci

Reprezentantka „Poradnika Restauratora” wygrywa w warsztatach kulinarnych „T jak twaróg, T jak tradycja”

12 października 2023

12 października w Warszawie „Poradnik Restauratora” uczestniczył w warsztatach kulinarnych „T jak twaróg, T jak tradycja”, które zorganizowała Spółdzielnia Dostawców Mleka w Wieluniu i marka Mój Ulubiony.

Uczestniczki wydarzenia pod okiem szefa kuchni Zbigniewa Bartza zdobywały wiedzę na temat twarogu i twarożku. Razem z mistrzem smaku przyrządzały sernik pistacjowy na zimno, zupę dyniową z mleczkiem kokosowym czy kanapki w wersji na słodko i na słono. Aleksandra Generalczyk, reprezentująca nasze wydawnictwo wraz z panią Joanną, blogerką kulinarną „To, co lubię gotuję” zdobyły pierwsze miejsce w konkurencji kanapek w kategorii na słono.

Zbigniew Bartz podczas warsztatów dzielił się kulinarnymi ciekawostkami i praktycznymi trikami przydatnymi w kuchni. Spotkanie poprowadziła Magdalena Popiołek z Działu Obsługi Rynku Spółdzielni Dostawców Mleka w Wieluniu.