Rekordowa edycja Fine Dining Week

Wydarzenia

Rekordowa edycja Fine Dining Week

11 marca 2020

 

Goście w największych polskich miastach wzięli udział w niemal trzytygodniowej zimowej edycji Fine Dining Week. Odwiedzili prawie 70 najwybitniejszych w kraju restauracji. Każda z nich przygotowała aż dwie tematyczne degustacje w oparciu o najnowsze inspiracje szefów kuchni wywodzące się z tradycji, lokalności i kuchni świata. Udział wzięły najlepsze restauracje z kraju, na przykład Belvedere czy Biały Królik.
Polska scena finediningowa cieszy się coraz większą popularnością i zainteresowaniem. Co ważne i ciekawe, wybitne restauracje i ich Szefowie Kuchni coraz częściej skupiają się na rodzinnych tradycjach i składnikach, szukając nowoczesnych form smaku i wyrazu dla polskiej kuchni.

– Ogromnie cieszy nas tak wielkie zainteresowanie kwitnącą polską sceną finediningową – mówi Maciek Żakowski, współorganizator Festiwalu – To wielki sukces najwybitniejszych w Polsce restauracji i Szefów Kuchni, którzy autorskimi degustacjami tematycznymi skłonili tak wielu Gości do magicznego doświadczenia finediningu.
Warto już dziś dokonać wcześniejszej rezerwacji na letnią edycję Festiwalu (19.08-06.09), która gwarantuje dostęp do najlepszych stolików i menu 24h przed innymi. Wcześniejsze rezerwacje trwają na www.FineDiningWeek.pl.

 

djmedia:235