W Warszawie przy Alei Krakowskiej 240/242 powstała pierwsza turecka restauracja – Restauracja Maho. Serwowane w niej są oryginalne specjały z Turcji.
A w czasie ramadanu restauracja przygotowała specjalne dodatkowe menu. Do 9 września br. można spróbować zawartych w nim wyjątkowych potraw – chude grillowane mięsa takie jak jagnięcina, cielęcina czy kurczak. Ucztę jednak warto rozpocząć od przystawek bogatych w warzywa, m.in.: nadziewane mięsem bakłażany, a także świeże pomidory, ogórki, oliwki. W menu znajdziemy również zupę z czerwonej soczewicy z sosem chilli. Na deser warto spróbować baklavę czyli słodkie ciasto francuskie z orzechami i syropem miodowym, bądź też deser z kaszy albo budyń.
Restauracja Maho jest przestronna, posiada 120 miejsc z wydzielonymi częściami dla palących i niepalących. Z myślą o najmłodszych klientach został też przygotowany kącik zabaw. Restauracja zaprasza codziennie od godziny 10 do 23. W lokalu można płacić kartą.