Kebab jest najczęściej zamawianym daniem we Wrocławiu, Lublinie i Katowicach i drugim najczęściej zamawianym w Warszawie (zaraz po butter chicken) oraz trzecim w Gdańsku (po cheeseburgerze i pizzy marghericie). Liderami wojewódzkimi są śląskie, dolnośląskie oraz lubelskie – to tam najczęściej zamawiane były kebaby w ciągu ostatnich 365 dni. Rekord indywidualny to imponujące 680 kebabów zamówionych przez jednego użytkownika w ciągu roku.
W ubiegłym roku kuchnia bliskowschodnia zajęła również pierwsze miejsce w większości większych miast: w Warszawie, Krakowie, Wrocławiu, Poznaniu, Lublinie i Katowicach. W Gdańsku i Łodzi w popularności wyprzedza ją tylko kuchnia indyjska. W ostatnim roku wśród dań tej kuchni w Polsce najpopularniejsze są: rollo kebab (50% zamówień) i kebab box (40% zamówień). Najwięcej zrealizowanych zamówień zawierających kebab było w grudniu. To ponad 6% więcej niż wynosi średnia roczna.