Tym razem na najbardziej znanej ulicy Łodzi, Piotrkowskiej, otwarty zostanie lokal marki SUBWAY®, światowego lidera restauracji szybkiej obsługi. Od 1 maja miłośnicy amerykańskich sandwiczy mogą cieszyć się ich smakiem w samym centrum miasta. To druga łódzka restauracja sieci. Punkt SUBWAY® działa także w Manufakturze.
Druga łódzka restauracja SUBWAY® mieści się w zabytkowej kamienicy przy ul. Piotrkowskiej 114, tuż obok placu Schillera – głównego punktu spotkań łodzian. Lokal utrzymany jest w rozwijanym obecnie przez sieć stylu Metro, którego ciepła kolorystyka i nowe kaflowe wykończenie sprzyjają spotkaniom przy wspólnym posiłku. W ofercie łódzkiej restauracji, obok sztandarowych amerykańskich sandwiczy, znajdą się także śniadania, słodkie wypieki, sałatki oraz napoje, w tym kawa sygnowana znakiem Rainforest Alliance, gwarantującym zachowanie przy jej produkcji wszystkich zasad zrównoważonego rozwoju i uczciwego handlu. Restauracja marki SUBWAY® w Łodzi jest zlokalizowana przy ul. Piotrkowskiej 114, zajmuje powierzchnię 70 m2.
Lokalizacja gwarantująca odpowiedni przepływ klienta, najwyższej jakości produkt i zaangażowanie franczyzobiorcy to trzy filary naszego biznesu. Bez wątpienia obie działające w Łodzi restauracje SUBWAY® spełniają wszystkie kryteria gwarantujące powodzenie biznesu, mówi Paulina Patelka, Agent Rozwoju marki.
Restauracje SUBWAY® słyną z amerykańskich sandwiczy przyrządzanych na oczach klienta i zgodnie z jego życzeniem. SUBWAY® Sandwich ArtistTM przyrządza je, korzystając z różnorodnej oferty codziennie wypiekanych chlebów, ma także do dyspozycji duży wybór mięs, produktów wegetariańskich, świeżych warzyw, a także wyjątkowych sosów. Ilość możliwych do przygotowania kombinacji przekracza 900 milionów.