Sobotni konkurs kulinarny w ramach VII Międzynarodowego Festiwalu Kuchni Zbójnickiej w Skoczowie wygrali: Łukasz Łobejko i Michał Kulpiński reprezentujący restaurację Eko w Lublinie. Drugie miejsce zajęli: Dawid Kanior i Bartosz Puchałka z restauracji Miodowa 8 w Wadowicach, a trzecie miejsce i wyróżnienie za aranżacje dań zdobyli: Dimitri Petrov i Paulina Pustelnik z restauracji Wróblówka w Bielsko-Białej. Do rywalizacji przystąpiło dziewięć ekip. Oprócz nagrodzonych o najwyższe laury walczyli: Adrianna Wójcikowska i Mariusz Bobek (restauracja Amarylis w Krakowie), Sławomir Lewandowski i Janusz Gawin (restauracja Skorpion w Oświęcimiu), Patryk Mach i Przemysław Żurek (restauracja Hotel Blue Diamond w Nowej Wsi), Piotr Huszcz i Paweł Gałecki (restauracja Piano w Lublinie), Piotr Pyczot i Kamil Wiński (restauracja Trzy Beczki w Białymstoku), Robert Górecki i Adrian Głowala (restauracja 99 w Warszawie). Zawodnicy przez półtorej godziny mieli do przygotowania danie z jagnięciny i zupę z kapusty. I jak się okazało, nie było to bardzo proste zadanie, co potwierdziło jury. W skład jego weszli: Jean Bos, przewodniczący jury, Szymon Szlendak, wiceprzewodniczący jury, Piotr Szczygielski, sekretarz jury, Wolfgang Menge, Karel Drapal, Carlos Gonzalez-Tejera i Marek Kropielnicki.
Organizatorem festiwalu jest Stowarzyszenie Beskidzki Klub Kulinarny przy współpracy Urzędu Miejskiego w Skoczowie, Euro-Toques Polska i MCK Integrator w Skoczowie, a patronat nad nim objął „Poradnik Restauratora”.