Puchar Polski Mięsa Drobiowego – zgłoszenia do 18.11

Wydarzenia

Puchar Polski Mięsa Drobiowego – zgłoszenia do 18.11

15 listopada 2018

Tylko do 18 listopada do godz. 18 można nadsyłać zgłoszenia do 1. edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego w walce o Puchar Polskiego Mięsa – Drobiowego.

Konkurs pod wodzą szefa Marcina Budynka odbędzie się 4 grudnia w Centrum Techniki Kulinarnej w Warszawie. Wydarzenie to zostało objęte patronatem honorowym przez Fundacje Klub Szefów Kuchni.

O Puchar Polskiego Mięsa będzie walczyło 10 zespołów z najlepszych szkół gastronomicznych w Polsce. Każdy uczestnik musi wykonać danie z użyciem elementu tuszy i podrobów kurczaka zagrodowego lub z wolnego chowu, produktów regionalnych i sezonowych.

Celem konkursu jest zaprezentowanie jakości oraz walorów smakowych polskiego mięsa drobiowego wraz z wykorzystaniem podrobów a dodatkowo także produktów regionalnych i sezonowych we współczesnej aranżacji dań.

Organizatorem konkursu jest Związek Polskiego Mięsa.

W sprawach merytorycznych: Marcin Budynek marcinbudynek@yahoo lub info@polskie-mieso.pl.

W sprawach zgłoszeń:  Judyta Szymkowiak, tel.: 661 076 798, konkursdrob@gmail.com.