Tylko do 18 listopada do godz. 18 można nadsyłać zgłoszenia do 1. edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego w walce o Puchar Polskiego Mięsa – Drobiowego.
Konkurs pod wodzą szefa Marcina Budynka odbędzie się 4 grudnia w Centrum Techniki Kulinarnej w Warszawie. Wydarzenie to zostało objęte patronatem honorowym przez Fundacje Klub Szefów Kuchni.
O Puchar Polskiego Mięsa będzie walczyło 10 zespołów z najlepszych szkół gastronomicznych w Polsce. Każdy uczestnik musi wykonać danie z użyciem elementu tuszy i podrobów kurczaka zagrodowego lub z wolnego chowu, produktów regionalnych i sezonowych.
Celem konkursu jest zaprezentowanie jakości oraz walorów smakowych polskiego mięsa drobiowego wraz z wykorzystaniem podrobów a dodatkowo także produktów regionalnych i sezonowych we współczesnej aranżacji dań.
Organizatorem konkursu jest Związek Polskiego Mięsa.
W sprawach merytorycznych: Marcin Budynek marcinbudynek@yahoo lub info@polskie-mieso.pl.
W sprawach zgłoszeń: Judyta Szymkowiak, tel.: 661 076 798, konkursdrob@gmail.com.