Tomasz Purol przy wsparciu Dominika Brodziaka, jako trenerzy będą czuwać nad czasem i planem rywalizacji podczas konkursu. Nie łatwe zadanie będzie miał również szef Adam Chrząstowski / President Academy Bocuse d’Or Poland, który zasiądzie w jury degustacyjnym wśród 20 czołowych szefów kuchni w Europie.
– Setki godzin treningów, setki kilogramów produktów użytych w trakcie przygotowań, setki przejechanych kilometrów, zmiany terminów konkursu przez Covid-19, nerwy w związku z tym związane spowodowały tylko to, że cały zespół wzmocnił się mentalnie, psychicznie stał się jednością, która zrobi wszystko, aby po 10 latach Polak ponownie stanął do rywalizacji w rodzinnym mieście mistrza Paul Bocuse mówi Jacek Krawczyk Team Manager.
TEAM POLAND 2020:
Jakub Kasprzak candidate
Patryk Paczkowski – commis
Tomasz Purol – coach
Dominik Brodziak – II coach
Adam Chrząstowski / jury member
Jacek Krawczyk Team Manager
– Konkurs odbędzie się bez udziału publiczności. Mamy nadzieję i wierzymy w to, że cała polska gastronomia będzie oglądała nas online i trzymała za Jakuba i cały Team Poland kciuki oraz głośno kibicowała tak żeby 16 października o godzinie 17.15 (czasu estońskiego) przewodniczący jury szef Philip Tessier, który pamięta naszą selekcje 2019 wyczytał – Poland!!! – mówi Jacek Krawczyk Team Manager.
oprac. red.
fot. materiały prasowe