Sieć Qubus Hotel w ramach urozmaicenia menu śniadaniowego wprowadziła 4 nowe smaki konfitur oraz sery z ekologicznego gospodarstwa „Malinowa Zagroda”. Nowe śniadaniowe propozycje są ukłonem sieci w stronę polskich tradycji i z pewnością zyskają uznanie tych, którzy cenią sobie produkty wysokiej jakości.
– Korzystamy zawsze z usług najlepszych dostawców. Postanowiliśmy zatem urozmaicić bufet śniadaniowy wyjątkowymi „Konfiturami Babuni” firmy Stovit. Dzięki temu od listopada Goście sieci Qubus Hotel mogą spróbować konfitur o 4 nowych smakach: morelowym, truskawkowym, jagodowym i pomarańczowym – mówi Michał Ogórek, Główny Specjalista ds. Gastronomi.
„Konfitury Babuni” to produkty niskosłodzone, wytwarzane bez użycia konserwantów i sztucznych barwników. Idealnie sprawdzają się jako dodatek śniadaniowy, w połączeniu ze świeżym pieczywem, masłem, czy bagietką.
– Bardzo dużą uwagę przykładamy do tego, aby stale urozmaicać nasz bufet śniadaniowy. Jakiś czas temu do 4 naszych hoteli (w Gorzowie, Głogowie, Legnicy i Wrocławiu) wprowadziliśmy oryginalne, ręcznie robione sery z ekologicznego gospodarstwa. Produkt ten został bardzo dobrze przyjęty przez Gości hotelowych, dlatego postanowiliśmy wprowadzić go dodatkowo w kolejnych 3 obiektach w: Qubus Hotel Prestige Katowice, Qubus Hotel Gorzów Wlkp. oraz Qubus Hotel Łódź – dodaje Michał Ogórek.
Goście mogą zatem spróbować w 7 hotelach wyjątkowych serów m.in.: ostrzejszego w smaku „Niebieskiego Księcia”, Szwajcara o orzechowej nucie i delikatnej Goudy Przemkowskiej z przyprawami. Sery z „Malinowej Zagrody” warzone są od lat według oryginalnych i sprawdzonych receptur, co gwarantuje ich doskonały smak.
W Qubus Hotel Goście mają do dyspozycji ponad 100 produktów na bufecie śniadaniowym. Są to zarówno specjały kuchni polskiej jak i europejskiej. Ze względu na to, że jest to jeden z głównych wyróżników sieci, oferta śniadaniowa stale jest poszerzana. Znajdziemy w niej zatem nie tylko wysokiej jakości sery i wędliny, ale także świeże sałaty czy własnoręcznie wypiekane chleby.