Przemysław Gryz i Łukasz Ziętek dołączą do półfinalistów KPP 2015. Zwycięski duet z 2014 r. wykazał się nie tylko doskonałą znajomością technik kulinarnych , ale także wyobraźnią i zmysłem estetyki, które pozwoliły połączyć wiele składników w jedno spójne danie. W Finale zaserwował smażoną polędwicą cielęcą podaną z kremowym jajkiem z białą truflą oraz ragu z grasicy cielęcej z kasztanami i borówkami. Do tego smażony jarmuż, puree z salsefi, fondanty dyniowe z sosem truflowym. Jurorzy docenili zarówno smak jak i prezentację potrawy.
W tym roku, podczas jubileuszowej 15. edycji Kulinarnego Pucharu Polski, znów będziemy mieli okazję spotkać Przemysława Gryza i Łukasza Ziętka. Skorzystali oni z przywileju, jaki przysługuje zdobywcom pierwszego miejsca i postanowili bronić tytułu „Najlepszego z najlepszych” przysługującego zwycięzcom konkursu.
Półfinał tegorocznej edycji Kulinarnego Pucharu Polski odbędzie się 22 września. Finałowe zmagania kucharzy do zobaczenia dzień później, czyli 23 września. Konkurs odbywa się podczasMiędzynarodowych Targów Gastronomii POLAGRA GASTRO w Poznaniu.